Tuleva ohjelmisto 2022

Mahtava vuosi 2022!

Ohjelmistossamme on viisi ensi-iltaa, joista kolme on kantaesityksiä.

Kuvassa kantaesitysten käsikirjoittajat Heli Laaksonen ja Marko Östman.

MAALISKUU 2022:
Marko Östmanin kirjoittama
”Piippuhyllyn Patterström – ja ilomielikuvituksen alkeet”

Paperitehdaskaupungissa kaikilla on koko ajan kova kiire. Se on aikuisten maailma, jossa asuu vain yksi lapsi, jolla ei ole edes etunimeä. Hän on paperitehtaan piippuhyllyllä, lähes pilvien korkeudella asuva Patterströmin poika. Kun paperin käyttö vähenee koko maailmassa ja sitä kautta uhkaa loppua myös tuotanto, tarvitaan tilannetta ratkaisemaan lapsenomaista iloista mielikuvitusta. Sellaista nokkelaa ajatusmaailmaa, jota löytyy luonnostaan kaikilta lapsilta.

Mutta minkälainen on maailma, jossa on voimassa vain lasten säännöt? Mitä tapahtuu, kun aikuinen astuu tähän maailmaan? Entä voiko aikuinen löytää lasten avulla kauan sitten kadottamansa mielikuvituksen ja sen tuoman oivaltamisen ilon?

Nämä ja monet muut mutkat suoristuvat Piippuhyllyn Patterströmin matkassa, jossa myös yleisön pienimmät pääsevät osaksi tarinaa. Tämän yhteisen taipaleen varrella asioita oivaltavat niin lapset kuin aikuisetkin.

Näytelmän ohjaa ensimmäisen ohjaustyönsä tekevä Jenni-Stiina Inkinen. Lavalla nähdään mm. Annina Klaus ja Hanne Linnavuori. Annina nähdään ensimmäistä kertaa Iltanäyttelijöiden produktiossa.

TOUKOKUU 2022:
Raila Leppäkosken kirjoittama musiikkinäytelmä ”Iltatähti” kertoo tarinan Iltatähti-vanhainkodista ja sen persoonallisista asukkaista sekä henkilökunnasta. Kolme ihanaa persoonallista vanhaa leidiä ovat enemmän ja vähemmän kiinni todellisuudessa; heidän tarinansa valottuvat yleisölle muistojen, haaveiden ja hieman myös sekoilujen myötä. Heidän elämää seuratessa J. Vainion toteamus ”vanheneminen on taidetta” tulee todella todistetuksi. Leidien elämään kuuluu mielikuvitusmiehien lisäksi myös todellisia miehiä. Lääkäri, sivari ja pastori yrittävät parhaansa pysyäkseen Iltatähden asukkaiden kyydissä välillä heittäytyen mukaan leidien maailmaan.

Uusina lahjakkuuksina lavalla nähdään Ville Hautamäki ja Henri Saviaho. Pitkästä aikaa Iltanäyttelijöiden produktiossa nähdään Turkka Suuriniemi. Henrin isä Hannu Saviaho palaa myös tauon jälkeen lavalle. Kaiken kruunaa kolmen leidin kova trio: Riikka Selin, Jenni-Stiina Inkinen ja Hanne Linnavuori. Bändiä johtaa rautainen musiikin ammattilainen Sonja Siliämää.

Ohjaus: Hanna Turunen
Puvustus, hiukset ja meikki: Lotta Selin
Lavastus: työryhmä

HEINÄKUU 2022:
Raumalaisen Marko Östmanin kirjoittama ”Aitan takana avaruus” on toinen osa Rauma-trilogiaa, jonka ensimmäinen osa oli viime kesän suosittu ”Talo taivasta vasten”-näytelmä. Kantaesityksensä heinäkuussa saava näytelmä tuo lavalle uusia näyttelijöitä ja tuttuja kasvoja. Esityspaikkana toimii jälleen kodikas ja tunnelmallinen Kalatori 1 sisäpiha. Näytelmä liittyy edelleen raumalaiseen elämänmenoon. Tarinan keskiössä on sympaattinen rakkaustarina, johon varmasti moni meistä voi samaistua. Ohjaajana toimii Hanna Turunen.

SYYSKUU 2022
Eurajoen kunnan kanssa yhteistyössä toteutettava näytelmäproduktio on lähtenyt käyntiin innostuneissa tunnelmissa. Tarkemmat tiedot näytelmästä ja työryhmästä julkaistaan yhteistyössä Eurajoen kunnan kanssa alkuvuodesta 2022.

MARRASKUU 2022
Kirjailija Heli Laaksosen näytelmä ”Ajopuujalka” kruunaa tulevan vuoden. Kirjailija on tehnyt laajaa taustatyötä tätä viihdyttävää, mielikuvituksellista ja syvällistä näytelmää varten. Ohjaaja Hanna Turusen tulkinnan mukaan tarina kertoo rekkamiehistä ja veijarinaisesta. Rakkaudesta, kaipuusta ja odotuksesta sekä yhteiskunnasta ja tulevaisuudesta, jota me kaikki varmasti joskus olemme ihmetelleet. Lavalla tullaan näkemään uusia ja tuttuja näyttelijöitä.

Jokaisesta produktiosta tarkat esityspaikka ja -aikatiedot julkaistaan lipunmyynnin alkamisen yhteydessä.

Tervetuloa mukaamme vuoteen 2022!

%d bloggaajaa tykkää tästä: