Valoa ikkunassa

Musiikkinäytelmä Laila Kinnusen elämästä

Ensi-ilta 12.4.2023 klo 18.00 Eurajoen yhteiskoulun auditoriossa

Käsikirjoitus: Reino Bragge

Ohjaus: Hanna Turunen ja Riikka Selin

Musiikki: Sanni Tapani, Hanna Turunen, Nella Malinen, Matias Selin, Rene Koivisto, Maija Toivonen

Koreografiat: Katja Verronen

Puvustus sekä naamioinnin suunnittelu ja toteutus: Lotta Selin

Laila Kinnunen: Janika Ketola (kuvassa)

Laila Kinnunen vanhana: Reija Katajisto (kuvassa)

Lavalla loistaa Eurajoen kuntalaisia, lukiolaisia, opistolaisia ja pari vierailevaa tähteä:

Marharyta Ihnatenko, Tiina Karlsson, Reija Katajisto, Janika Ketola, Kiia Kalliokari, Aatu Laine, Henri Laine, Nuppu Lehto, Ellen Lepistö, Nella Malinen, Nea-Lotta Nordling, Taimiina Pertola, Lotta Saloma, Turkka Suuriniemi, Neea Tapani, Aino Teinilä, Juha-Matti Uusitalo

  • Esitys saa ensi-iltansa ke 12.4.2023 klo18 ja muut esityspäivämme ovat; to 13.4. klo18, su 16.4. klo15, ke 19.4. klo18, to 20.4. klo18, su 23.4. klo14 ja 18.
  • Liput ovat myynnissä Netticketissä; https://www.netticket.fi/valoa-ikkunassa

Laila Kinnunen on tärkeä osa Suomen iskelmämusiikin historiaa. Vaikka hänen musiikkinsa saattaa olla nuorelle sukupolvelle outoa, ovat melodiat usein jollain tavalla kaukaa tuttuja, ihan kuin niitä olisi kuullut joskus jossain… ja niin varmasti onkin.

Lailan Kinnusen elämässä oli paljon vaikeuksia ja hänen kohtalonsa oli surullinen. Valoa ikkunassa -musiikkinäytelmä on koskettava kuvaus laulajan elämästä alkaen siitä, kun hänet lähetettiin sotalapsena Ruotsiin päättyen siihen kurjuuteen, johon vakava alkoholismi hänet ajoi. Siihen väliin mahtui uskomattoman lahjakkaan laulajan ja tulkitsijan mahtava ura!

Eurajoen lukiossa on ollut aikaisemmin menneinä vuosikymmeninä musikaaliperinne, joka kuitenkin jossain vaiheessa 2000-luvulla päättyi. Valoa ikkunassa –produktion tarkoitus on lähteä elvyttämään tuota perinnettä. Produktion suojelijana toimii Eurajoen poika, upea oopperalaulaja Mika Kares.

Eurajoen lukio ja Eurajoen opisto tarjoavat hienot puitteet produktion toteuttamiseen. Rauman Iltanäyttelijät vastaavat produktion suunnittelusta ja toteutuksesta.

Näytelmässä esitetään 18 kaunista ikivihreää teosta livebändin säestämänä. Laulajat ja bändi pääsevät tunnelmoimaan ja revittelemäänkin, ja yleisö saa nauttia myös tanssijoiden tulkinnoista.

%d bloggaajaa tykkää tästä: