Valoa ikkunassa

Musiikkinäytelmä Laila Kinnusen elämästä

Ensi-ilta 12.4.2023 klo 18.00 Eurajoen yhteiskoulun auditoriossa

Käsikirjoitus: Reino Bragge

Ohjaus: Hanna Turunen ja Riikka Selin

Musiikki: Sanni Tapani, Hanna Turunen, Nella Malinen, Matias Selin, Rene Koivisto, Maija Toivonen

Koreografiat: Katja Verronen

Puvustus, hiukset ja meikki: Lotta Selin

Laila Kinnunen: Janika Ketola (kuvassa)

Produktion suojelijana toimii upea Mika Kares. Hän on opiskellut Eurajoen lukiossa ja osallistunut silloin siellä toteutettuihin musikaaliprojekteihin. Musiikkia hän on opiskellut myös Eurajoen kristillisessä opistossa ja hän on omien sanojensa mukaan Rauman Iltanäyttelijöiden kasvatti. Eli kaikki produktion yhteistyötahot ovat Mika Karekselle hyvin tuttuja.

Eurajoen lukiossa on ollut aikaisemmin menneinä vuosikymmeninä musikaaliperinne, joka kuitenkin jossain vaiheessa 2000-luvulla päättyi. Valoa ikkunassa –produktion tarkoitus on lähteä elvyttämään tuota perinnettä. Näytelmäksi valikoitui Reino Braggen loistava tekst. Lailan Kinnusen elämässä oli paljon vaikeuksia ja hänen kohtalonsa oli surullinen. Näytelmä on koskettava kuvaus laulajan elämästä alkaen siitä, kun hänet lähetettiin sotalapsena Ruotsiin päättyen siihen kurjuuteen, johon vakava alkoholismi hänet ajoi. Siihen väliin mahtui uskomattoman lahjakkaan laulajan ja tulkitsijan mahtava ura.

Eurajoen kunta ja yhteiskoulu tarjoavat hienot puitteet produktion toteuttamiseen. Rauman Iltanäyttelijät vastaavat produktion suunnittelusta ja toteutuksesta. Esityskausi on huhtikuussa 2023. Työryhmässä ovat mukana Iltanäyttelijöistä Riikka, Matias ja Lotta Selin, Sanni ja Neea Tapani (Ritva lapsena), Hanna Turunen sekä uutena tuttavuutena Janika Ketola. Janika tekee pääroolin Laila Kinnusena, ja on jo nyt projektin alkuvaiheessa ottanut roolin loistavasti haltuun.

Vanhaa Lailaa näyttelee Reija Katajisto. Hänet on nähty hyvin usein Luvialla Tasalan talviteatterin lavalla, kuten myös Lailan äitiä näyttelevä Tiina Karlsson. Tiinan tytär Iiris Asikainen on myös mukana puvustus-, meikkaus- ja lavastustiimeissä. Reija ja Tiina ovat todella taitavia ja kokeneita näyttelijöitä. Kokenutta näyttelijäkaartia ovat myös produktion miehet: Turkka Suuriniemi, Henri Laine, Aatu Laine ja Juha-Matti Uusitalo, joka tekee tuottaja Jaakko Salon roolin. Osa heistä asuu Eurajoella ja heillä kaikilla on kokemusta useista teatteriproduktioista Raumalla ja Lapissa mm. Teatteriyhdistys Faken, Lapin Patolampiteatterin ja Paikam bääll -teatterin produktioissa.

Laila Kinnusen siskoa Ritva Kinnusta näyttelee Eurajoen lukion opiskelija, ihana Nea-Lotta Nordling. Lukion opiskelijoista loistavaa työtä lavalla tekevät myös Taimiina Pertola, Lotta Saloma, Aino Teinilä, Ellen Lepistö ja Kiia Kalliokari. He ihastuttavat myös tanssijoina. Katupoikabändissä soittaa Eurajoen opiston opiskelija Nella Malinen ja laulaa Nuppu Lehto, hän on myös roolissa. Eurajoen opiston työntekijöistä Hanna Turunen, Riikka Selin, Katja Verronen ja Turkka Suuriniemi ovat tehneet menestyksekästä yhteistyötä jo aikaisemmin tänä vuonna Brummissa esitetyssä Iltatähti –musiikkinäytelmässä. Eurajoen sivistysjohtaja Vesa-Pekka Leino, Eurajoen lukion rehtori Ilkka Heikkilä ja musiikinopettaja Meri Männistö ovat myös tuoneet oman tärkeän panoksensa produktion järjestelyjen sujuvaan toteuttamiseen.

Näytelmässä esitetään 18 kaunista ikivihreää teosta erilaisin kokoonpanoin. Laulajat ja bändi pääsevät tunnelmoimaan ja revittelemäänkin, ja yleisö saa nauttia myös tanssijoiden tulkinnoista. Esityksiä on yhteensä seitsemän huhtikuussa 2023, lipunmyynti alkaa tammikuussa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: